آدرس مطب دندانپزشکی اطفال در کرج تلفن کلینیک دندانپزشکی کودکان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / آسیب های لثه در کودکان / روشهای درمان بیماری ها و مشکلات لثه کودکان

روشهای درمان بیماری ها و مشکلات لثه کودکان

لثه‌های کودک به نگه‌داشتن دندان‌های او کمک می‌کنند و در واقع پایه و حفاظ دندان‌ها در برابر نفوذ باکتری‌های مضر به بافت داخلی دندان هستند؛ اما اگر به لثه‌ها اهمیت داده نشود، مشکلات و بیماری های لثه کودک شروع خواهند شد. هنگامی‌که فردی مبتلا به پریودنتیت شد، لثه‌هایش از دندان‌ها جدا می‌شوند و فضاهایی بین دندان‌ها و لثه‌ها به‌وجود می‌آید. آلودگی‌ها در این فضاها به دام افتاده و باعث عفونت می‌شوند که تا زیر خط لثه گسترش می‌یابد. سپس سموم تولید شده توسط باکتری‌های موجود در پلاک دندان، باعث شکسته شدن استخوان و بافت همبند نگهدارنده دندان‌ها می‌شود. در این مرحله، دندان‌ها لق می‌شوند و در موارد شدید می‌افتند. پریودنتیت قابل درمان نیست؛ اما می‌توان پیشرفت آن را متوقف کرد تا باعث از دست‌دادن دندان نشود. تشخیص زودهنگام برای درمان موفقیت آمیز بیماری لثه در کودکان اهمیت زیادی دارد، بنابراین معاینه کامل لثه ها به عنوان بخشی از معاینه دندانپزشکی در کودکان اهمیت زیادی دارد. آگاه باشید که ابتلای فرزندتان به نوع پیشرفته بیماری لثه می تواند نشانه اولیه یک بیماری سیستمیک باشد.

آنچه در این مطلب میخوانید

علت ابتلای کودکان به بیماریهای پریودنتال یا لثه‌ای

علت اصلی بروز بیماری پریودنتال که تحت عنوان پریودنتیت و بیماری لثه نیز شناخته می‌شود، تجمع لایه های باکتریایی روی سطح دندان و لثه است که به تشکیل پلاک منجر می شود. این پلاک در صورت عدم حذف و بهداشت دهان مناسب، باعث التهاب و عفونت لثه و … می شود. پلاک باعث تولید سموم باکتریایی می شود که بافت لثه را تخریب کرده و باعث آسیب دیدگی استخوان پایه دندان می شود. به طور کلی، دلایلی که می توانند عامل بروز این بیماری باشند عبارتند از:

نشانه‌ها و علائم بیماری لثه در اطفال

کودک شما ممکن است یک یا چند مورد از علائم زیر را نشان دهد:

کودکان در معرض ابتلا به بیماری پریودنتال

برخی موارد ممکن است خطر ابتلای بیماری لثه در کودکان و بیماری پریودنتال را در کودک شما افزایش دهد. این شامل:

1. ژن های خاص

2. گیر کردن غذا در لثه

3. رژیم غذایی ضعیف

4. بیماری های خود ایمنی یا سیستمیک

5. دیابت و تغییرات هورمونی در بدن، مانند دوران بلوغ

6. فشردن یا ساییدن مکرر دندان ها، دندان قروچه غیر قابل کنترل کودک

7. داروهای خاصی که می توانند باعث رشد بیش از حد لثه شوند.

بیماریهای لثه در کودکان

مرحله اول بیماری های لثه (ژنژیویت) چیست؟

ژنژیویت اولین مرحله در بیماری لثه است که علت ایجاد آن جمع شدن پلاک‌های دندانی در اطراف خط لثه است. ممکن است در هنگام مسواک زدن یا نخ دندان کشیدن، متوجه قرمزی و تورم لثه‌ها یا خونریزی خفیف آنها شوید. در این مرحله اثرات بیماری برگشت‌پذیرند؛ چرا که استخوان دندان و بافت هم بند آن که دندان را در سر جای خود نگه می دارند، هنوز آسیبی ندیده اند.

تشخیص بیماری های لثه ای کودکان

بیماری لثه معمولاً بر اساس تاریخچه کامل و معاینه فیزیکی دهان کودک شما تشخیص داده می‌شود. در مطب دندانپزشک، تصویر اشعه ایکس (یک تست تشخیصی که از پرتوهای الکترو مغناطیسی برای ایجاد تصویر از بافت‌های داخلی، استخوان‌ها و اندام‌ها بر روی فیلم استفاده می‌کند) ممکن است برای کمک به تشخیص و درمان بیماری لثه گرفته شود.

روشهای درمان بیماری ها و مشکلات لثه کودکان

اولویت اول درمانی، مهار عفونت می‌باشد. بیماری لثه اولیه، یعنی التهاب لثه، می‌تواند با رعایت مراقبت‌های دهانی و شستشوی منظم و تخصصی دندان‌ها درمان و‌ترمیم شود. بیماری لثه شدید‌تر یا پریودنتیت نیز با موفقیت درمان می‌شود؛ اما درمان آن معمولاً پیچیده‌تر است. برای تمیز کردن عمقی سطح ریشه‌های دندان‌ها در زیر لثه ها، درمان‌های گسترده‌تر، داروها و در موارد پیشرفته‌تر جراحی‌های‌ترمیمی لازم است.

جرم گیری ریشه، تمیز کردن عمقی سطح ریشه در بالا و زیر خط لثه می‌باشد که به منظور زدودن باکتری ها، رسوبات و پلاک دندانی که منجر به بیماری لثه می‌شوند، صورت می‌گیرد. جرم گیری به کودک شما کمک می‌کند تا کاهش چشمگیری را در علائم بیماری لثه تجربه کند.

دندانپزشک به همراه جرم گیری، آنتی بیوتیک نیز تجویز خواهد کرد تا از گسترش عفونت و التهاب در دهان کودک جلوگیری کند. دندانپزشک ممکن است از آنتی بیوتیک‌های حاوی فیبر یا ژل استفاده کند که شما باید آنها را بر روی پاکت‌های لثه بگذارید. همچنین از دهانشویه‌های دارویی برای از بین بردن تمامی باکتری‌های مضر و تسریع بهبود لثه‌ها استفاده می‌شود.

در مرحله پیشرفته بیماری لثه، ممکن است دندانپزشک توصیه کند یک عمل جراحی برای باز کردن و تمیز کردن پاکت لثه ای تحت تأثیر انجام شود. پس از جراحی، جراح لثه‌های کودک را در جای خود بخیه می‌زند تا آنها را به صورت محکم در اطراف دندان‌ها قرار گیرند.

اگر بافت لثه ای به گونه ای دچار آسیب شده باشد که درمان و بخیه زدن آن غیر ممکن باشد، ممکن است دندانپزشک بخشی از یک لثه سالم را از نقاط دیگر دهان بردارد و به جای بافت آسیب دیده قرار دهد. بافت پیوندی، جایگزین بافت آسیب دیده خواهد شد و به محکم شدن دندان کمک می‌کند. این امر باعث می‌شود فرزند خردسال شما ظاهر و سلامت دندانی بهتری داشته باشد.

پیشگیری از بیماری های لثه ای کودکان

به کودک بیاموزید که چگونه دندان‌های خود را به درستی مسواک بزند. کودکان باید دندان‌های خود را حداقل دو بار در روز مسواک کنند؛ اما بهترین زمان، پس از هر وعده غذایی است. از یک مسواک نرم با موهای نرم و مرتب استفاده کنید؛ چرا که این مسواک‌ها به بافت لثه آسیب نمی‌زنند. مسواک را پس از سه الی چهار ماه تعویض نمایید.

توصیه می‌شود کودکان قبل از خواب از نخ دندان استفاده کنند.

با دندانپزشک در مورد سن مناسب برای تمرین‌های بهداشت دندانی کودکتان صحبت کنید.

وعده‌های غذایی مناسب برای سلامتی دندان را افزایش دهید و سعی کنید کودک را از ریزه خواری بین وعده‌های غذایی منع نمایید.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09022204086

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به دندانپزشکی کودکان و نوجوانان همچنین مطالب مرتبط با مراقبت و نگهداری از دهان و دندان کودکان را در بخش مقالات بخوانید

راهکارهای کاهش درد دندانهای در حال رشد در کودکانراهکارهای کاهش درد دندانهای در حال رشد در کودکان

درد دندان درآوردن کودکان معمولاً به دلیل فشار روی لثه‌ها هنگام رشد دندان‌ها ایجاد می‌شود و با استفاده از دندان‌گیر خنک یا ماساژ لثه قابل تسکین است. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-29

نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی ممکن است؟نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی ممکن است؟

نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی می‌تواند به دلیل مشکلاتی مانند نبود دندان دائمی جایگزین یا گیر کردن دندان شیری در لثه رخ دهد. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-14

علت لکه های سفید روی دندان کودکانعلت لکه های سفید روی دندان کودکان

لکه‌های سفید روی دندانهای کودک ممکن است به دلیل ناهنجاری های مینایی یا کمبود مواد معدنی ایجاد شوند. در ادامه، به روش های درمانی این مشکل می پردازیم. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-09