آدرس مطب دندانپزشکی اطفال در کرج تلفن کلینیک دندانپزشکی کودکان
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / بیهوشی در دندانپزشکی کودکان / نکاتی در رابطه با ترس والدین از بیهوشی کودک در دندانپزشکی

نکاتی در رابطه با ترس والدین از بیهوشی کودک در دندانپزشکی

برخی کودکان به دلایلی مانند سن کم، ناتوانی‌های جسمی و ذهنی و یا اضطراب‌های شدید و کنترل نشده، قادر به همکاری لازم برای کارهای دندانپزشکی نمی‌باشند، لذا انجام درمان‌های دندانپزشکی در مطب ممکن است برای آنها خطرساز باشد، به ‌طوری‌که در صورت ایجاد خاطره ناخوشایند در کودکی ممکن است، کل آینده دندانپزشکی فرد تحت تأثیر قرار گیرد، لذا برای این کودکان درمان دندانپزشکی تحت شرایط بیهوشی و یا آرام بخشی توصیه می‌گردد. دندانپزشکی تحت بیهوشی بهترین روش برای کنترل ترس، اضطراب و عدم تحمل کودک است. نگرانی والدین در این زمینه طبیعی است. پیشنهاد ما به شما این است که با تحقیقات کافی راجع به این کار، منطقی و علمی فکر کنید و نگرانی و استرس بیش از اندازه نداشته باشید. بیهوشی عمومی درصورتی‌که در مراکز معتبر و مجهز تحت نظر پزشک متخصص بیهوشی و با در نظر گرفتن کامل شرایط کودک مانند سن، وزن و سابقه بیماری‌ها انجام گردد، هیچ‌گونه عارضه‌ای مانند تأثیر بر روی هوش کودک یا رشد یا حافظه او نخواهد داشت. کودک شما بعد از بیهوشی عمومی طی دو الی سه ساعت پس از اتمام کار از بیمارستان ترخیص می‌گردد و نیاز به بستری شدن در بیمارستان نیز نیست، مگر در شرایطی که کودک دارای بیماری‌های زمینه‌ای و یا اختلالات جسمی و ذهنی خاص باشد که با نظر متخصص بیهوشی برای مدتی در بیمارستان تحت نظر قرار گیرد.

آنچه در این مطلب میخوانید

مدت زمان بیهوشی در دندانپزشکی کودکان

اثرات این داروی بیهوشی معمولاً 30 تا 60 دقیقه طول می کشد.

احتمال به هوش نیامدن کودک پس از بیهوشی

برخی از والدین نگران مشکلات بعد از بیهوشی کودکان در کار‌های دندانپزشکی هستند؛ اما جای هیچ نگرانی نیست اگر کلینیک‌ها و مطب‌های دارای مجوز را انتخاب کنید اتفاقی برای کودکان شما رخ نخواهد داد. موارد انگشت شماری از فوت بعد از بیهوشی در دنیا گزارش شده است که دلایل آن با بیماری‌های سیستماتیک بدن کودک مرتبط بوده و به دارو‌های بیهوشی ارتباطی نداشته اند.

آیا بیهوشی کودک برای درمان دندان ارزشش را دارد؟

بر خلاف تصور عام که دندان‌های شیری را دندان‌های بی اهمیت یا کم اهمیتی می‌دانند، باید توجه داشت که پایه و اساس دندان‌های دائمی، دندان‌های شیری هستند و در صورت ایجاد مشکل یا پوسیدگی برای این دندان‌ها تأثیر زیادی بر روی رویش دندان‌های دائمی خواهد داشت. از این رو ترمیم دندان‌ کودکان با بیهوشی در سنین پایین می‌تواند از بروز مشکلاتی چون آبسه‌های شدید دندانی و رویش نامرتب دندان‌ها در سنین بالاتر جلوگیری کرد. با این حال اگر کودک همکاری لازم را با دندانپزشک خود نداشته باشد یا ترس زیاد و نقص جسمی و ذهنی داشته باشد یکی از بهترین روش‌ها استفاده از بیهوشی است.

اگر برای درمان دندان‌های کودکتان به‌موقع اقدام نکنید وضعیت دندان‌های کودک بدتر خواهند شد و به‌مرورزمان دچار آبسه‌های دندانی می‌گردند که می‌تواند برای دندان‌های دائمی جایگزین خطرناک باشند و شاید نیاز به کشیدن تعداد زیادی از دندان‌های شیری وجود داشته باشد که باعث کاهش توانایی غذا خوردن کودک می‌گردد و هم باعث رویش نابجای دندان دائمی و نیاز به درمان‌های ارتودنسی در آینده می‌گردد. درنهایت بیشتر کودکان پس از ترمیم مناسب دندان‌ها بهبود فراوانی در وضعیت تغذیه نشان می‌دهند و این در رشد کودک بسیار مؤثر خواهد بود. درنتیجه ترمیم کامل دندان‌ها باعث بهبود کیفیت زندگی کودک و ارتقای سلامت بدنی وی خواهد شد.

ترس از بیهوشی کودک در دندانپزشکی

آیا دندانپزشکی کودکان تحت بیهوشی نیاز به بستری دارد؟

در اغلب موارد کودک پس از ریکاوری به مدت دو الی سه ساعت در بخش مربوطه حضور خواهد داشت و پس از این‌که متخصص بیهوشی اطمینان حاصل نمود که وضعیت کودک مناسب است ترخیص می‌گردد.

آیا بیهوشی در دندانپزشکی کودکان جایگزین دارد؟

آرامبخش خوراکی ممکن است به عنوان جایگزینی برای بیهوشی عمومی ‌برای درمان دندان در کودکان بزرگتر استفاده شود. تکنیک‌های بی حسی موضعی اغلب برای دندانپزشکی کودکان به تنهایی یا همراه با بیهوشی عمومی‌یا آرامبخش استفاده می‌شود.

اثر مواد بیهوشی کودکان کی از بین می رود؟

به طور کلی، کودکانی که اکسید نیتروژن دارند در عرض 15 تا 30 دقیقه بهبود می یابند و کسانی که آرام‌بخش خوراکی یا آرام‌بخشی IV را انتخاب می‌کنند معمولاً به حدود 24 ساعت برای بهبودی کامل نیاز دارند.

موارد منع بیهوشی در دندانپزشکی اطفال

طبق بررسی‌ها عوارض بیهوشی برای کودکان زیر 4 سال خطرناک است و ممکن است مشکلات روانشناختی یا بیش فعالی پیدا کند. در صورتی که کودک به یکی از بیماری های زیر مبتلا است بهتر است پیش از اقدام به انجام بیهوشی، با پزشک خود مشورت کنید :

تهوع و استفراغ پس از دندانپزشکی کودک با بیهوشی

بروز علائمی مانند حالت تهوع و استفراغ پس از بیهوشی کاملاً طبیعی می باشد. اگر کودک حالت تهوع یا استفراغ داشت، به او مایعات کم حجم و خنک بدهید.

استراحت کودک پس از دندانپزشکی تحت بیهوشی

بعد از درمان کودک باید استراحت کند تا اثرات داروی بیهوشی از بین برود. به طور کلی توجه کنید کودک باید تا 24 ساعت بعد از بیهوشی کامل و 12 ساعت بعد از بی حسی موضعی از انجام فعالیت های سنگین خودداری کند.

فعالیتهای کودک پس از دندانپزشکی تحت بیهوشی

برای یک یا دو روز بعد از به هوش آمدن کودک، فعالیت بدنی او را محدود نمایید.


آدرس : کرج ، خیابان شهید بهشتی ، بین چهار راه طالقانی و میدان شهدا ، ساختمان پزشکان شاهکرم، طبقه 11
تلفن : 09022204086

درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید

نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :

جدیدترین مقالات

جدیدترین اخبار و مقالات مربوط به دندانپزشکی کودکان و نوجوانان همچنین مطالب مرتبط با مراقبت و نگهداری از دهان و دندان کودکان را در بخش مقالات بخوانید

راهکارهای کاهش درد دندانهای در حال رشد در کودکانراهکارهای کاهش درد دندانهای در حال رشد در کودکان

درد دندان درآوردن کودکان معمولاً به دلیل فشار روی لثه‌ها هنگام رشد دندان‌ها ایجاد می‌شود و با استفاده از دندان‌گیر خنک یا ماساژ لثه قابل تسکین است. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-29

نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی ممکن است؟نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی ممکن است؟

نیفتادن دندان شیری تا بزرگسالی می‌تواند به دلیل مشکلاتی مانند نبود دندان دائمی جایگزین یا گیر کردن دندان شیری در لثه رخ دهد. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-14

علت لکه های سفید روی دندان کودکانعلت لکه های سفید روی دندان کودکان

لکه‌های سفید روی دندانهای کودک ممکن است به دلیل ناهنجاری های مینایی یا کمبود مواد معدنی ایجاد شوند. در ادامه، به روش های درمانی این مشکل می پردازیم. ...

تاریخ انتشار : 1403-08-09